Nea Johnny revine in forta

Ion Cupen ne-a mai uns inca o data la inima. A scris un nou editorial superb, pe care-l citesti cum bei o bere intr-o vara torida. Repede, cu sete si cu placere.

Piti, pe cai mari! (de Ion Cupen)

Dupa isprava din bârlogul Spaniei, Piturca da cu tifla detractorilor sai. Personaj rigid, distant, traversat de îndrazneli, ranchiune si viclenii, antrenorul nationalei stârneste dezaprobari. In ochii opiniei publice, ca si sub penitele comentatorilor, el navigheaza între contestare si toleranta, împovarat cu o felie din destinul României. Era asteptat în decorul exotic al Cadizului ca s-o zbârceasca.

Ei bine, nu. Ca de atâtea ori, desi întâmpinat cu parul, olteanul s-a strecurat pe sub uluca precum o felina muta, vazându-si de drum.

Ce i s-ar fi putut reprosa în cazul unui esec? Ca l-a ignorat pe Lazar, un mijlocas în mare voga, în favoarea abia recuperatului Maldarasanu, ca s-a dispensat de Mutu, liderul recunoscut al tricolorilor. Dar pasenta i-a iesit, amestecându-l pe Malda în gramada, scuturând în acelasi timp formatia de un sclavaj neproductiv la picioarele unei vedete nazuroase. In noile conditii, nationala a jucat fluent, când pe traseul Coman-Chivu-Cocis-Marica, oamenii ei de mare randament, când pe aripile sansei. Nu-i mai putin adevarat ca nici Spania nu ne-a coplesit. Sub mâna lui Aragones, un batrân neinspirat cu aer panicat de pensionar numarându-si maruntisul în mijlocul pietei, ibericii lasa impresia ca se duc de râpa cu fotbalul lor latin de categoria a doua. Culegând succese sporadice, Spania nu s-a situat niciodata la înaltimea echipelor ei de club burdusite cu stranieri grandiosi.

Orice s-ar zice, suntem regii fotbalului fara miza. Nu numai ca am îngenuncheat o veleitara la ea acasa, dar adversarii nostri din grupa G s-au dovedit vulnerabili. Olanda abia a smuls un egal Angliei, pe Amsterdam ArenA. De Bulgaria si Belarus s-a ales praful prin deplasari. Totusi, lucrurile se complica. Fara Mutu sau cu Mutu? Aceasta-i întrebarea!

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Nea Johnny revine in forta&8221;

 1. AUREL zice:

  e usor de scris la victorie, nu?
  dar ce greu e cand trebuie sa separi ingerii de impostori…
  mult curaj pe viitor la delicata munca de a separa lumea reala de cea imaginara.
  criteriile de separare sunt mai mult umane, decat dicate de zei.
  Inima si CARACTERUL hotareste decizia…

 2. Pingback: svvcuge
 3. Pingback: bdsm video
 4. Pingback: asian video

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s