Noi si bulgarii, cei mai corupti!

Un nou studiu plasează ţara noastră în fruntea celor mai corupte state europene.Potrivit indexului de percepţie privind corupţia, publicat astăzi de organizaţia Transparency International şi citat de Realitatea, România şi Bulgaria sunt cele mai corupte state din Uniunea Europeană. Începând cu anul 2004, România a fost cotată drept cea mai coruptă candidată la UE, statut pe care şi l-a păstrat şi după aderarea din 2007.

„Aderarea la UE nu este un remediu automat pentru corupţie, după cum arată agravarea clară a indicelui de percepţie privind corupţia din Bulgaria, de la 4,1 în 2007 la 3,6 în 2008”, se arată în raport.
De menţionat, că 10 este indicele pentru cea mai puţin coruptă ţară.În realizarea acestui studiu au fost luate în considerare 180 de state. Pe plan mondial, România ocupă locul 70, la egalitate cu Columbia.

Cele mai corupte state sunt Irak, Myanmar şi Somalia.Ţările cel mai puţin expuse corupţiei sunt statele din nordul Europei. Cea mai puţin coruptă ţară este Danemarca, cu un indice de 9,3, la egalitate cu Noua Zeelandă şi Suedia.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Noi si bulgarii, cei mai corupti!&8221;

  1. Alin zice:

    pai sa ne uitam la ce s-a intamplat acum cu doar cativa dintre oficialii federatiei bulgare. au fost arestati pentru ca au facut presiuni asupra arbitrilor. iar acestia i-au cam dat in gat. iti dai seama ce ar fi aici daca s-ar pune toti arbitrii sa vorbeasca?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s