Stare

Cu Dumitru Tudor, la o ciorbă reîncălzită mai bine de două ore

Dumitru Tudor, alias Mitică Ciorbă, a fost în studioul Sport Total FM duminică după-amiază, alături de mine și Narcis Drejan. Timp de două ore, impresarul, în război deschis cu familia Reghecampf, a reconstituit o perioadă boemă a fotbalului românesc, cea de dinainte și după Revoluția din 1989. Poate nu toate informațiile lui se verifică, însă a fost un interlocutor spumos. Merită să râdem:) Și noi am făcut-o.

1) blatul Petrolul – Rapid, finala Cupei României din 1995:  “Cinci jucatori au facut blat. Unul dintre ei a venit cu portbagajul plini de bani si ne-a aratat. I-am spus lui Copos, dar el a crezut ca e o gluma. Eu, Cartu Sichitiu ne-am dus la domul Copos in birou. Acolo era si  domnul Lucescu. Eu am zis ca  adoua zi de dimineata fac conferinta de presa si spun tot adevarul. Copos mi-a spus ca s-a dus si apoi tot noi am fost scosi vinovati ca am pierdut cupa. Vladoiu a luat o sticla de apa minerala si a aruncat-o spre Lupu, daca nu se ferea il lovea.”.

2) Ion Crăciunescu, arbitrul acelui meci: „Cu Craciunescu mergeam la gagici impreuna, jucam tenis cu piciorul… sunt in stare sa bag mana in foc pentru ei ca n-au facut nimic necurat in Romania! Pentru ce a făcut în străinătate, nu pot zice nimic, că nu știu. La pauza acelui meci de pomină am intrat în vestiar să mă iau de el, însă nea Nelu m-a scos afară în înjurături“

3) Cele mai importante transferuri ale carierei:  Primele transferuri au fost Hanganu, Timofte si Multescu la Samsunspor! 500.000 de dolari toți 3, o grămadă de bani pe vremea respectivă. Cel mai mare transfer a fost atunci cand l-am dat pe Neaga la Chunnam Dragons – un milion de dolari în două rate”

4) Cum a ajuns Stoichiță antrenor: „Eu l-am facut antrenor pe Stoichita. Eram prieteni, venea pe la mine pe la cârciumă, jucam tenis zi de zi. Un prieten care era la Callatis Mangalia mi-a cerut sa il ajut cu un antrenor. L-am dus pe Bumbescu jucator si pe Stoichita antrenor. Nimeni nu avea acte atunci, ulterior am vorbit cu Cornel Drăgușin și a început Mihai să meargă la cursuri. Acum are o echipa buna rau de tot la Sheriff”

5) „Mama” lui Reghecampf și talentul lui de antrenor: “Eu l-am adus la Steaua, a jucat bine s-a descurcat si la echipa nationala, a plecat in Germania. Este un copil cu bun simt, are 7 ani de acasa, dar e barbat si in general sunt unii barbati care spune «Mama» la pasarica si atunci trebuie sa-l inteleg ca o iubeste. Am o parere foarte buna despre el ca antrenor, l-am urmarit, munceste foarte mult, are ceva din Olaroiu in sensul ca invata incontinuu si ii place sa se documenteze si sa fie la curent cu ce este nou”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s